Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет се провеждат дни на кариерното ориентиране за ученици на 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“

   

23.02.2023

 

В Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се провеждат дни на кариерното ориентиране за ученици на 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Събитието е организирано от ръководството на Немския отдел на гимназията в сътрудничество с Кариерния център на Факултета.

1

Събитието бе открито официално от декана на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“– доц. д-р Атанас Георгиев. Той поздрави учениците и обсъди с тях разликите между ученическия и студентския живот, представи накратко историята на Факултета и неговото развитие през годините, възможностите, които осигурява на студентите, както в образователен план, така и по отношение на международна мобилност, културен обмен и подкрепа в професионалната реализация. Приветствие към учениците отправи и Яна Папардова – мениджър „Човешки ресурси“ в Schwarz IT Bulgaria. Официален старт на кариерното ориентиране бе даден от ръководството на немския отдел на гимназията – Беате Бергман.

2

След края на официалната част, сектор „Кариерно развитие“ на СУ „Св. Климент Охридски“ осигури професионално кариерно ориентиране на учениците и представи възможностите за записване на индивидуални часове за последващи кариерни консултации.

3

 

В края на първия ден учениците посетиха кариерни щандове, организирани във формат “speed dating” с възпитаници на гимназията и представители на бизнеса в шест тематични направления. Компаниите-партньори на Стопанския факултет, които участват в дните на кариерното ориентиране, са Schwarz IT България, Experian България, адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, Acibadem City Clinic, Methodia, както и iGEM Bulgaria Sofia Tech Park. Събитието продължава и днес с нови групи ученици от 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“.

4