Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет сключи споразумение за партньорство с Universidad de los Andes, Колумбия

   

14.02.2023

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Universidad de los Andes в Богота, Колумбия, подписаха договор за сътрудничество. В рамките на договора ще бъде осигурена взаимопомощ за обучението и развитието на академичния състав, ще се предоставят знания и опит, обмен и съвместна работа в различни научни и образователни области. Това е един от малкото университети в страната, получили институционална акредитация с максимално високо качество от Министерството на образованието на Колумбия. Universidad de los Andes подкрепя редица научни изследвания, чрез които допринася за развитието на страната и надхвърля нейните географски граници. Universidad de los Andes е класиран като най-добрият университет в Колумбия, смятан за един от 5-те най-добри латиноамерикански университети и един от 200-те най-добри в света.

Universidad de los Andes, и по-специално School of Business and Economics, част от Университета, има тройна акредитация за програмите си по бизнес и икономика – от AMBA, AACSB и EQUIS. Декан на School of Business and Economics е проф. Венета Андонова, завършила Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

We Are LookIng For You Facebook Ad

Двете страни ще си сътрудничат в следните направления:

  • Обмен на академичен персонал;
  • Подкрепа на изследователския персонал и обмена на студенти;
  • Обмен на книги, публикации и научни материали за образователни, обучителни и изследователски цели;
  • Насърчаване и организирането на научни срещи;
  • Подкрепа на съвместни изследователски дейности и публикации.

Universidad de los Andes е частен изследователски университет, разположен в центъра на град Богота, Колумбия. Основан през 1948 г., университетът разполага със 153 изследователски групи, повечето от които в областта на социалните науки, математиката, физиката и инженерството, 12 факултета и общо 20 административни звена. Основните стремежи са както към академични постижения, така и в създаването на критично мислене у студентите, свързани с техните социални и граждански отговорности.

Повече информация за Universidad de los Andes може да намерите тук.