Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет ще е домакин на международна среща по темата „Системи за подпомагане на МСП“ на 30 септември 2023 г.

   

27.09.2023

 

Стопанският факултет ще е домакин на международна среща по темата „Системи за подпомагане на МСП“ на 30 септември 2023 г.

Срещата ще се проведе в зала 200 на Стопанския факултет и ще събере студенти, предприемачи, експерти от неправителствени организации, които да се запознаят с добрите практики в различни области - бързи и ефективни комуникации, геймификация, изкуствен интелект, развитието на териториални общности и интердисциплинарни мрежи и т.н.

Screenshot 2023-09-27 091724

 

Представители на университети и на неправителствени организации от Полша, Италия, Гърция, Украйна и България ще споделят своя опит и експертиза в областта на подпомагането на малки и средни предприятия, териториалното развитие и партньорството между общините и университетите с цел по-голямо включване на хората в неравностойно положение в предприемаческите и иновационни екосистеми и осигуряване на по-голяма заетост.

 

Събитието е част от проекта „Mини-екосистеми. Регионални мрежи“ по програмата „Еразъм+“, изпълняван от Националната асоциация на общинските служители в България (НАОСБ), която е партньор на Стопанския факултет.

Проектът, финансиран от Европейската комисия чрез Центъра за развитие на човешките ресурси, има за цел да стимулира и подпомага предприемачеството и развитието на регионални мрежи. Информация за проведените обучения и дискусии, разработените онлайн обучителна и консултантска платформи може да се намери на страницата на проекта.

 

Програма на събитието.

 

Вход: свободен.

Моля, при интерес за участие, информирайте г-н Валентин Лазаров, v.lazarovv@abv.bg.