Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет с две номинации за „Знак за качество на Софийския университет“

   

25.11.2018

На тържествена церемония в Аулата бяха връчени отличията „Знак за качество на Софийския университет“. Факултетът по химия и фармация получи „Знак за качество“ в категория „Устойчиво развитие“. В категорията „Значима иновация“ отличието бе връчено на Факултетния студентски съвет към Факултета по математика. Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ получи почетна награда.

Вижте повече за церемонията по награждаване тук.

Сред номинираните в 2 от категориите са и екипи от Стопанския факултет.

20181123_182057

В категория „Устойчиво развитие“ се номинират постигнати резултати през последните най-малко три години, които отговарят и надхвърлят стандартите за качество, заложени в системата за управление на качеството в Софийския университет. Кариерният център на Стопанския факултет с ръководител доц. Боряна Богданова е номиниран за отличието от декана и още четирима преподаватели от Стопанския факултет. Номинацията е за утвърждаването на кариерния център като звено, което работи активно в подкрепа на професионалната реализация на студентите и за изграждане на добри връзки с работодателите. Кариерният център е установил собствен подход на работа, който включва разнообразни дейности по привличане на външни лектори и хора от бизнеса, които не само запознават студентите с актуални тенденции в изучаваните от тях области, но и подпомагат осъвременяването на учебните програми.

karieren_centur_stf

В категория „Успешна промяна“ екипът на Стопанския факултет – доц. Теодор Седларски декан, доц. Атанас Георгиев зам. декан, Бистра Иванова и Стефка Тошева предлага собствена добра практика за обновяване и поддържане на уеб-страницата на факултета, която е част от общия сайт на Софийския университет. Подобренията на страницата улесняват потребителите в откриване на разнообразна и актуална информация, насочена както към студентите и преподавателите, така и към кандидат-студентите.