Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет посреща гост-лектор от Университета Гринуич - доц. Катя Янкова (туризъм, иновации и културно наследство)

   

09.05.2013

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Кл. Охридски” посреща гост-лектор от Университета Гринуич - доц. Катя Янкова по Еразъм договор за преподавателска мобилност

 

Д-р Катя Янкова е доцент в Университета Гринуич, Лондон, Великобритания. Там работи от 2010 година в Стопански факултет. Преди това 2017-2010 е преподавала в Мемориал Юнивърсити Нюфаундленд, Канада. Завършила е университета на Квебек в Монреал където и защитава докторска дисертация през 2008 на тема „Особености на туризма в индианските общности в крайградска среда”. Специализира в областта на туризма, иновациите и културното наследство, както и в икономическо развитие и интеграция на младежите на пазара на труда. Публикувала е във френски и английски международни списания, има издадени две книги по въпросите на икономическото развитие на индианските общности в Канада.

 

Доц. Катя Янкова ще изнесе следните лекции в Стопанския факултет:

20.05.2013 г. от 18,00 ч. зала 418: Предизвикателства в управлението на културно-историческото и религиозно наследство (на примера на Канада и Англия)

21.05.2012 г. от 18,00 ч. зала 520: Особености на иновациите в туризма в силно урбанизирана среда