Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет е партньор на SERP Conf. за втора година

   

09.10.2023

 

За втора година Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ е партньор на конференцията SERP Conf. Събитието ще се проведе на 12 октомври в „Интер Експо Център“ в София и ще посрещне посетители от почти всички европейски държави, от Канада и от САЩ. SEO специалисти, ентусиасти и бизнеси от 25 държави ще обменят опит, знания и компетенции по време на една от най-очакваните конференции за оптимизация за търсещи машини в Източна Европа.

От страна на Стопанския факултет в конференцията ще се включат 10 студенти, изучаващи курса „E-бизнес“ в специалност „Стопанско управление“, както и MBA студенти. Към тях ще се присъединят деканът на факултета - доц. Атанас Георгиев, доц. Тодор Ялъмов, както и ас. Жанет Найденова.

Screenshot 2023-10-09 162057

„Билетите са все още в продажба, затова е рано да се каже дали ще има разширяване на обхвата на посетителите. Международният отзвук надмина очакванията ни. Цели бизнес екипи, които бяха сред посетителите ни и миналата година, се завръщат отново в пълен състав”, коментира Никола Минков, CEO на „Serpact“, SERP Conf. и SERP Acad.

„Лекторите ни са специалисти с дългогодишни кариери в сферата на SEO, допринесли за милиони оборот за компаниите, за който работят. Те ще споделят с посетителите непосредствен опит и ценно know-how”, добавя той.

SERP Conf. 2023 се подкрепя от Европейската Е-комерс Асоциация и още 7 индустриални е-комерс партньори. Специален гост на събитието е Патриция Сасс-Станишевска, председател на Chamber of Digital Economy в Полша.

„Трябва да демонстрираме готовността си да работим заедно, за да развием е-комерс екосистемата”, обяснява Патриция Сасс-Станишевска, обяснява тя. „В момента в Полша има около 150 000 компании, които предлагат продуктите и услугите си онлайн. Много от тях използват собствени сайтове, като добрите практики за показване в челните места в SERP са ключови за развитието на тези бизнеси. Това означава, че тези търговци са вложили допълнително усилие в грижата за потребителите и тяхното интернет преживяване”, добавя тя.

По време на SERP Conf., 2023 лектори от 3 континента ще говорят за изкуствен интелект (AI) и употребата му в SEO, маркетинг чрез съдържание и промотиране, Python & SEO, както и каквo ще е бъдещето на електронната търговия.

„Аз съм сред участниците в SEO панела. Презентацията ми ще е изцяло практически насочена. Ще представя успешен пример от работата си - как да подобрим SEO кампаниите си за е-комерс. И то с малък бюджет”, разкрива Бегум Кая, основател и SEO консултант в „BK Solutions“, както и модератор на поредицата „Opinionated SEO Opinions“ на The Gray Dot Co.

Вземете своя билет за SERP Conf. 2023 ТУК.