Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Schneider Electric обявява второ издание на годишната си стажантска програма Be smart. Start!

   

16.12.2021

 

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обявява старта на кандидатстването за второто издание на своята едногодишна стажантска програма Be smart. Start. Тя предлага 12-месечни стажове за млади специалисти в различни области.

SE_Smart Factory_Innovation Hub

Стажовете са платени и включват работа по проекти под менторство на специалисти в съответните области. Първите 6 обявени позиции за 2022 г. са за студенти от инженерни специалности с поне трета завършена година от обучението им. Стажовете ще се проведат в Smart Factory на Schneider Electric в Пловдив, първата и единствена Smart Factory на компанията за цяла Източна Европа и демонстрационен център за 14 държави.

„Както и досега, програмата е насочена към професии на бъдещето, които изискват нови компетенции, нови подходи и нова нагласа към работата и резултатите от нея“, коментира Елена Ватрачка, директор „Човешки ресурси“ в Schneider Electric.

„И затова не е случайно, че през 2022 г. всичките стажантски позиции в Smart Factory-Пловдив са подчинени на мотото „Устойчивост“ и са пряко обвързани с устойчивите практики в потреблението на ресурсите и създаването на кръгова икономика, с управлението и визуализацията на данни и с устойчивите модели за учене. Сега, когато привличаме млади таланти, работим за адаптирането на начина, по който учим и предаваме знания. Необходимо е скъсяване на пътеката и адаптиране на обучителния процес, който да дава по-бързи резултати и да отваря пространство за самообучение“, допълва тя.

  • Кандидатстване за отворените позиции може да се направи тук