Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Президентът Румен Радев проведе разговор със студенти от Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

   

24.11.2018

Добрият лидер сам спазва стандартите, които поставя на останалите, заяви президентът на среща със студенти

 

President1

 

Ако в професионалния си път в бъдеще ви се наложи да ръководите дори и един човек, е важно да знаете, че добрият лидер сам трябва да спазва принципите и стандартите, които поставя на останалите. Това заяви президентът Румен Радев при разговор със студенти от Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Младите хора посетиха "Дондуков"2 и поставиха въпросите си на държавния глава.

 

President3

 

За да стане един човек лидер, той трябва да иска промяна, на базата на която да създаде визия, да убеди хората в стратегията си, да създаде стандарти и да показва спазването им с личен пример, в противен случай е обречен на неуспех, заяви президентът в отговор на въпроси за успешното лидерство и за обучението на президента в Стратегическата академия на Военновъздушните сили на САЩ. Румен Радев отбеляза, че лидерството се различава от формалното упражняване на власт по това, че лидерът работи за каузи и цели, които допринасят за благоденствието, сигурността, за качеството на живот на останалите.

 

President2

 

Президентът заяви, че младите хора не бива да спират да учат и да се развиват дори след като завършат образованието си в университета. „Не разчитайте само на дипломата, истинското обучение и себеусъвършенстване е постоянно и ежедневно“, каза държавният глава.

 

Новината на сайта на Президентството