Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Представяне на AACSB в Софийския университет

   

07.03.2019

 

predstavyane_na_aacsb_v_sofijskiya_universitet_medium200x200

 

В Ректората на Софийския университет бе представена най-голямата акредитационна агенция в света The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). На събитието присъстваха заместник-ректори и декани от университети с бизнес специалности.

 

Приветствие от името на Софийския университет поднесе заместник-ректорът на Алма матер доц. Елиза Стефанова . В срещата участва и деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски .

2

Вицепрезидентът на AACSB за Европа, Азия и Африка д-р Тим Мескън представи организацията, създадена през 1916 г., в която понастоящем членуват над 1600 университета, 570 от които са акредитирани от нея.

4

ААCSB работи активно за подобряване на качеството на висшето образование чрез десетките форуми, които организира, с огромната база данни DataDirect, достъпна за всички членове и с акредитационния процес, при който се постига световно качество на образователния продукт и услуги.

3