Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Лятно училище по експериментални финанси

   

27.02.2023

 

Обществото по експериментални финанси (Society for experimental finance – SEF) и Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организират лятно училище по експериментални финанси преди провеждането на годишната конференция на Обществото, която ще се проведе между 19 и 23 юни 2023 г. в София.

Експерименталните финанси е бързо развиваща се под-област на финансите със сериозен български отпечатък. Проф. Елена Аспарухова от Университета Юта (САЩ) е един от двамата главни редактори на Journal of Behavioral and Experimental Finance (списанието на SEF) с импакт фактор 8.222. Младши професор Цветелина Илиева от Университета Бон (Германия) беше основен организатор на конференцията на Обществото през 2022 г. в Бон.

Лятно училище по експериментални финанси(1)

Лятното училище има за цел да популяризира експерименталните методи за изследвания и анализ на проблеми във финансите сред кандидат-докторанти, докторанти и млади учени. Участниците от Стопански факултет не заплащат такса за правоучастие, но трябва да кандидатстват по общия ред.

Тъй като в някои страни (като САЩ) можеш да станеш докторант след бакалавърска степен, лятното училище е особено привлекателно за студенти и от бакалавърските програми, които имат добра математическа подготовка.

Пълното съобщение за Лятното училище може да бъде свалено от тук . Крайният срок за кандидатстване през онлайн системата е 12 март 2023 г. Необходимо е мотивационно писмо и CV.

За повече информация може да се обръщате към доц. д-р Тодор Ялъмов: yalamov@feb.uni-sofia.bg