Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Катедра „Стопанско управление“ награди най-добрите студенти – бакалаври от специалност „Стопанско управление“

   

07.06.2016

 

На 31 май 2016 г. катедра „Стопанско управление“ награди студенти от бакалавърската програма по “ Стопанско управление , отличени за високи академични постижения.

 

Ръководителят на катедрата професор д.с.н. Цветан Давидков откри церемонията. Той поздрави най-добрите студенти от специалност „Стопанско управление“ и им пожела успехи и щастие. „Ние сме горди – каза той – че имаме за партньори хора като Вас“.

1
4

Проф. д-р Анастасия Бънкова , доайен и създател на специалността, поздрави студентите. От името на колегите им благодари, че са избрани за техни учители. Тя пожела на студентите професионални успехи и лично щастите като подчерта: „за да е щастлив човек е важно да се занимава с това, което обича“.

5

Отличени бяха следните студенти от четвърти курс (за постигнат най-добър успех в трети курс): Глория Христова, Явор Ганев и Деница Пачева. За най-добри академични постижения във втори курс бяха отличени Христалина Димитрова, Станислава Митева и Камелия Косекова. Измежду второкурниците за най-добър успех в първи курс бяха наградени Мирела Димитрова, Валери Ангелов и Соня Илиева.

2

От името на отличените студенти Соня Илиева благодари на всички преподаватели от Стопанския факултет и катедра „Стопанско управление“ за подкрепата и усилията. Тя пожела на колегите си много успехи и късмет.

3

Стопанският факултет е водеща институция в страната и региона на Балканите за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. Според Рейтинга на университетското икономическо образование в България, изготвен от Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР), завършилите Софийския университет са най-предпочитаните кадри от страна на работодателите. В други класации през последните години Стопанският факултет на Софийския университет неизменно е на първо / второ място сред най-добрите икономически академични институции в България.

В официалната рейтингова система за висшите училища в България за 2015 г. Стопанският факултет е първи в направленията „Икономика“ и „Администрация и управление“ сред българските държавни университети.