Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Излезе от печат монографията „Корпоративно предприемачество. Изследване на български софтуерни фирми“ на гл. ас. д-р Рая Каназирева

   

13.02.2023

 

Излезе от печат монографията „Корпоративно предприемачество. Изследване на български софтуерни фирми“ на гл. ас. д-р Рая Каназирева. Книгата е издание на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“.

1676283198

Д-р Рая Каназирева е главен асистент в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя има над 15 години управленски опит в различни сектори, сред които телекомуникации, информационни технологии, финанси, недвижими имоти и медии. Д-р Каназирева има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, както и докторска степен по администрация и управление с редица публикации в областта на корпоративното предприемачество, иновациите и социално отговорните инвестиции. Била е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД в периода април – декември 2021 г.

Монографията „Корпоративно предприемачество. Изследване на български софтуерни фирми“ представлява задълбочено изследване на предприемачеството в контекста на установени организации и корпоративна среда. Резултатите от представеното изследване могат да се използват в управленската теория и практика, както и като ценен източник на информация за изработване на политики за насърчаване на предприемачеството, иновациите и конкурентоспособността в установени организации.