Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Интервю с доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет за списанието на AMBA – „Ambition“

   

05.10.2023

 

В новия си брой официалното издание на AMBA, „Ambition“, представя едно от най-новите международно-акредитирани бизнес училища – Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Рубриката „Accreditation Update включва и интервю с декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев.

Screenshot 2023-10-05 092224

Какво се промени след акредитацията от AMBA и членството в мрежата на AMBA за вашето бизнес училище?

От 1888 г. Софийският университет е пътеводна светлина за българското общество. А Стопанският факултет е първото напълно трансформирано бизнес училище в страната след политическите промени от 1989 г.

Акредитацията на Стопанския факултет от AMBA е важна стъпка за нашата интернационализация и за по-нататъшната ни интеграция в общността на глобалното бизнес образование. Ние вярваме, че това е повратна точка за нашата държава и за нашето висше училище, като това е също и нашата първа стъпка към получаване на тройна акредитация в следващите години. Досегашните и новите ни партньори вече търсят повече възможности за сътрудничество с нас.

Какво е уникалното бизнес предложение на вашето бизнес училище, което го отличава от останалите и същевременно може да привлече други бизнес училища от мрежата на AMBA да си сътрудничат с вас?

Нашето бизнес училище е лидер, защото обединява общност от лидери – преподаватели, студенти и партньори. Ние сме позиционирани на кръстопътища – на континенти, култури и икономически системи и също така при нас се преподава на четири езика – български, английски, немски и френски.

Като изследователски университет, нашето висше училище е високоценен партньор за много международни изследвания и проекти за иновации по програмата „Хоризонт Европа“. Заедно с други членове от мрежата на AMBA ние ще търсим възможности за създаване на глобални MBA програми със силен ефект върху местните общности. Надграждайки върху нашите отлични връзки в Европа, Америка, Азия и Африка, можем да развием и поддържаме програми с редица глобални синергии.

Screenshot 2023-10-05 092247