Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Грант Торнтон България“ с две гост-лекции в Стопанския факултет

   

18.10.2023

 

Стопанският факултет организира две гост-лекции в партньорство с водещата компания за одиторски, данъчни и консултантски услуги „Грант Торнтон България“.

Първата лекция ще се проведе на 31-ви октомври (вторник) и ще обхване темата „Отчитане на нетекущи активи и амортизацията им“. Тя е част от учебната програма на курса „Финансово счетоводство и отчитане“ (Financial Accounting and Reporting), който попада в задължителната програма на студентите от специалност „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“. Гост-лектор ще бъде г-н Георги Стоянов, „Грант Торнтон България“.

  • Лекцията ще се проведе в зала 200 на Стопанския факултет от 9:15 - 12 часа.
Screenshot 2023-10-18 164052

На 8 ноември (сряда) ще бъде второто събитие, организирано в партньорство с „Грант Торнтон България“. Темата „Счетоводно отчитане на приходи от договори с клиенти и представянето им във финансовите отчети“ ще бъде представена отново от г-н Стоянов. Лекцията е част от учебната програма на дисциплина „Финансово счетоводство“ за студенти от трети курс от спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Стопанско управление“, приети с английски език, френски и немски език.

  • Тя ще се проведе в зала 200 от 18:15 часа в Стопански факултет.
Screenshot 2023-10-18 130510

И двете събития са отворени за присъствие за студентите от всички курсове, които имат интерес.