Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Кзавие Фожрас, TOTAL E&P Bulgaria, в енергийната магистратура на Стопански факултет

   

01.06.2016

 

На 31 май гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше г-н Кзавие Фожрас, Управител на TOTAL Exploration & Production Bulgaria – компанията, която проучва за петрол и газ в блок „Хан Аспарух“ в Черно море.

Г-н Фожрас изнесе лекция на английски език на тема „Han Asparuh Exploration in Current Low-Price Environment“. В нея той обясни икономическите ефекти от промените в глобалния енергиен бизнес и представи актуалните предизвикателства пред енергийните компании.

 

IMAG5723

 

Кзавие Фожрас е Управител на Тотал Е&П България от 2014 г. През 2004-2014 г. работи в Тотал като Ръководител проект за проучвания и разработване „Наблюдение на находищата“ (нови технологии в добива на нефт и газ) във Франция; Мениджър "Активи" в Индонезия и заема други, свързани с нефтена архитектура и планиране във Франция и Нигерия. От 1996 до 2004 г. заема различни длъжности като резервоарен инженер в Северно море и в Близкия изток.

Завършил е инженерна степен „Механика на флуидите“ (Tyлуза, Франция), „Петролно инженерство“ (Френски петролен институт), Магистърска степен „Бизнес администрация“ (Тулуза, Франция).