Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Георги Тошев: „Смисълът се генерира със сърце и ум. А за успеха е нужна и щипка увереност!“

   

23.03.2021

 

Вдъхновяваща лекция за лидерството и глобалната промяна изнесе г-н Георги Тошев на 18 март, като част от курса Лидерство в мултикултурна среда. Г-н Тошев въведе студентите в проблематиката чрез представяне и анализ на успешни лидери в сферата на бизнеса, обществения живот, религията и изкуството, които успяват да променят света. В продължилата над два астрономически часа лекция се обсъдиха широкообхватни теми: за лидерството и изборите, които правим; за разликата между лидерство и псевдолидерство; за отговорността – не само когато имаме успехи, но и когато срещаме провали; за смелостта, категорична професионална експертиза и умението лидерът да променя себе си, като променя останалите.

Георги-Тошев4 (1)

„Смисълът се генерира със сърце и ум. А за успеха е нужна и щипка увереност!“, сподели г-н Тошев.

Разговорите по време на лични срещи със знакови лица от световната сцена и елит, изграждаха аргументацията на г-н Тошев в посланията му към младите хора. Лекторът подчерта, че изборът да бъдеш лидер е дълбоко лично убеждение и когато говорим за лидерство, най-важният въпрос е „Как?“, защото този въпрос съдържа действие, в него е вплетена история. За успешното лидерство е необходима стратегия, която включва анализ на настоящето и поглед в бъдещето, без да се бърза към резултат на всяка цена. Лидерството е и лична позиция, да общуваш с другите и да участваш в диспутите на времето.

Георги Тошев е журналист, писател, продуцент, арт мениджър, и предприемач. Управлява разнородни екипи, с богат опит в международен контекст, създател на водещи телевизионни формати. Познава, общува и работи със знакови лица от международния културен и обществен елит.