Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Атанас Георгиев вече е част от Надзорния съвет на УниКредит Булбанк

   

13.01.2023

 

На Общо събрание на акционерите на УниКредит Булбанк бяха избрани нов председател и заместник-председател – Емилия Палибачийска и Теодора Петкова, както и членове на Надзорния съвет – Паскуале Джамбои и деканът на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев.

1

Емилия Палибачийска започва кариерата си в банковата сфера през 1990 г. През 2002 г. заема длъжността Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим. От края на 2007 г. до септември 2017 г. Емилия Палибачийска заема позицията на Главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Теодора Петкова е директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в страните от региона. Тя започва кариерата си в УниКредит Булбанк през 2002 г. като кредитен анализатор. Паскуале Джамбои има над 40 години опит в банковата индустрия, като започва кариерата си през 1977 г. в Credito Italiano. По време на дългата си кариера в банковия сектор той е заемал ролята на член на Борда на директорите или член на Надзорния съвет на множество банкови и небанкови компании, в рамките на и извън УниКредит Груп, в Италия, Германия, Австрия, Украйна и България.

Доц. д-р Атанас Георгиев е декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 2019 година. От 2005 г. преподава като хоноруван, а от 2007 г. – като щатен преподавател в Катедра „Икономика и управление по отрасли“, където над 15 години отговаря за развитието на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“, а от 2018 г. е и ръководител на катедра „Икономика и управление по отрасли“.

Новите членове на Надзорния съвет на УниКредит Булбанк ще заместят досегашния председател на Надзорния съвет Алберто Девото и членовете на Надзорния съвет Хайнц Майдлингер и Димитър Желев.