Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет посети University of East Anglia и Norwich Business School по покана на партньорите на факултета по програма Еразъм

   

12.09.2016

 

Между 8 и 11 септември 2016 г. деканът на Стопанския факултет, доц. Теодор Седларски посети University of East Anglia и Norwich Business School по покана на партньорите на факултета по програма Еразъм.

 

Организираното от международния отдел на Университета на Източна Англия (УИА) събитие "UAE Partner Days"" има за цел да установи тесни връзки между участващите в обмена на преподаватели и студенти с УИА партньорски висши училища.

Сред участниците бяха представители на University of Strasbourg, France; University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland FHNW; Loyola University New Orleans, USA; Kobe College, Japan; Universidad de las Américas Puebla, Mexicо.

На многобройните срещи и презентации в рамките на интензиваната програма бяха представени специфики в преподавателския подход в УИА, силни страни и интересни инициативи на домакините и партьорите по отношение на приеманите гостуващи преподаватели и студенти.

В резултат бяха обменени добри практики в организацията на международните програми, преподаването и изследванията, административните процеси, успешни модели за привличане на студенти.

На среща с инициатора на сътрудничеството между Стопанския факултет и Norwich Business School, доц. д-р Греъм Манвил, директор на връзките с компаниите на бизнес училището и дългогодишен гост-лектор в Стопанския факултет беше обсъдено одобреното от УИА увеличаване на броя на преподавателските визити по програма Еразъм и възможността за приемане на английски студенти от програмите със задължителна година в чужбина (Study Abroad Programmes) в Стопанския факултет.

С доц. д-р Октавиан Йонеску, административен директор на бакалавърските програми в Norwich Business School беше договорено сътрудничество в преподаването и съвместни научни събития.

Second