Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Данаил Гушев експонира във Витрината на славата свои медали от математически състезания

   

20.10.2023

 

Студентът в Стопанския факултет и хоноруван асистент Данаил Гушев предаде за експониране във Витрината на славата два свои медала от математически състезания. Двата златни медала са спечелени в изданията на Национална студентска олимпиада по математика през 2021 г. и през 2022 г., съответно във Варна и в Равда.

Screenshot 2023-10-20 115044

Първото отличие Данаил получава в група В с постигнат максимален брой точки в НСОМ, 2021 г. През същата година отборът на Стопанския факултет постигна първо място в отборното класиране и първо място в класирането по висши училища.

Другият златен медал е спечелен в Радва в група В с най-висок резултат през миналата година. През 2022 г. отборът на Стопанския факултет постигна второ място в отборното класиране и второ място в класирането по висши училища.

Данаил Гушев е студент в магистърска програма „Финанси, инвестиции и финтех“ през настоящата академична година. Завършил е специалност „Стопанско управление“ в Стопанския факултет на СУ.