Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Боряна Райнова взе участие в международна среща по проект „Crocodile“ в Университета „Витаутас Магнус“, Литва

   

06.10.2023

 

Боряна Райнова, инспектор „Международна дейност“ в Стопански факултет, взе участие в четвъртата международна среща в Университета „Витаутас Магнус“ (Литва) по проект „Crocodile“, финансиран от програма „Еразъм +“. Събитието се проведе в периода 18-21 септември 2023 г. Участници в проекта са Силезийският университет в Катовице (Полша), Университетът в Аликанте (Испания), Университетът „Витаутас Магнус“ (Литва) и СУ „Св. Климент Охридски“.

Screenshot 2023-10-06 134629

Основна цел е разработването на обща рамка за структуриране на интердисциплинарни курсове, които да се провеждат в университети от различни страни. Междудисциплинарността е ключова в академичните изследвания, но присъствието й в образованието остава недостатъчно.

Предложеният проект си поставя задачата да развие процесите по интернационализация на преподаването, като дава възможност на студентите да формират навик за решаване на проблеми (научни и/или професионални) чрез широко сътрудничество – както междудисциплинарно, така и международно. Един от пътищата за постигане на тази цел е разработването на модела на Международната интердисциплинарна обща академична оферта „International Cross-disciplinary General Academic Offer“(ICGAO).

Screenshot 2023-10-06 134645