Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / АМОР, Фонд на фондовете и СУ проведоха първото събитие по проект „Инкубатори за иновативни предприятия“

   

24.02.2023

 

На 19 и 20 февруари в гр. Пловдив се проведе първото от редица събития в рамките на проекта „Инкубатори за иновативни предприятия“. Основната цел на проекта е да бъдат привлечени инициативни млади хора с идеи за развитие на предприемаческа дейност.

den1-29

В първото регионално събитие желаещите да вземат участие бяха 63-ма, като над 20 от тях бяха избрани да се включат в творческа работилница. Организаторите представиха своя опит в създаването на иновативни предприятия и предоставиха на участниците полезна информация и насоки за тяхното развитие, като ги насърчиха активно да разработват своите идеи.

В рамките на творческата среща участниците работиха върху проекти за развитие на иновативен бизнес. В диалог с аудиторията и част от организаторите екипите представиха своите идеи и получиха обратна връзка и насоки за по-нататъшен напредък. Интересните бизнес идеи бяха обсъждани и защитавани с много въображение и ентусиазъм.

den1-9

Стопанският факултет беше представен от проф. д.н. Цветан Давидков. Опитът на университетските преподаватели в обучението по предприемачество е ценен както за младите предприемачи, така и партньорите на Факултета.

den1-32

Участието на Стопанския факултет в този формат предоставя благоприятна възможност Факултетът да бъде представен пред широк кръг млади хора, сегашни и бъдещи партньори. От значение е и развитието на партньорските ни отношения със сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР) и Фонда на фондовете.