Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Абсолвентите от магистърска програма „Финансов мениджмънт” получиха своите дипломи за висше образование

   

14.06.2016

absolventite_ot_magist_rska_programa_finansov_menidzhm_nt_poluchiha_svoite_diplomi_za_visshe_obrazovanie_medium200x200

В Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 14 магистри от специалност „Финансов мениджмънт” на анлийски език (съвместно с Университета в Бордо) на випуск 2015 на Стопанския факултет получиха своите дипломи.

Събитието беше открито от декана на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски , който поздрави абсолвентите и заяви, че от създаването на Стопанския факултет специалност „Финансов мениджмънт” е повод за голяма гордост. Той подчерта, че е участвал в комисията по приемите и студентите от тази специалност са от водещи университети и на много високо ниво. Изучавайки тази магистърска програма, студентите стават част от една голяма професионална общност с елитно образование на английски език по финанси, което помага бъдещото им кариерно развитие. „Вашата програма е илюстрация за това което Стопанския факултет е!”, каза доц. Седларски.

1

Стопанският факултет е създаден да предлага качествено западно образование, включително чрез участието в обучението на чуждестранни професори, които да преподават на съответния език. Деканът подчерта, че мисията на Стопанския факултет е да запазва студентите в България, да затвърждава позициите на Софийския университет на световната образователна карта и да създава общност от високоплатени специалисти.

„Бъдете горди, че сте част от тази общност”, посъветва абсолвентите доц. Седларски и им припомни, че винаги ще бъдат подкрепяни от Университета в Бордо и от Софийския университет.

Деканът благодари на доц. Марцелин Йовоган , ръководител на магистърската програма, както и за подкрепата на френското посолство. Той честити на абсолвентите завършването и им пожела „на добър път”.

2

Зам. – ректорът на Софийския университет проф. Божанкова поздрави абсолвентите от името на ректора и изрази радостта си, че има възможността да присъства на това събитие, което отбелязва успехите на колегията на Стопанския факултет и на магистърската програма, която е гордост за факултета и университета. „Бих искала в този паметен момент да изразя нашата благодарност за избора ви, за усилията във времето, прекарано тук, сред книгите и колегите”, каза проф. Божанкова.

Зам.-ректорът подчерта, че това е момент, който ще покаже на абсолвентите пътят им напред, ще ги насочи към кого да задават въпросите си и как да дават правилните отговори. Според нея предизвикателствата пред завършилите специалност „Финансов мениджмънт” са специални, защото те могат да работят в целия свят. „Подготвили сме ви за този път и се надяваме, че с гордост ще носите името на завършили Софийския университет и ще можете, когато се обърнете назад, да кажете: моят избор беше най-правилният, това е моята съдба”, добави проф. Божанкова. Тя обяви випуск 2015 г. на магистърска програма „Финансов мениджмънт” за завършил.

3

Проф. Жан-Жак Сегара, представител на Френския културен институт, изрази радостта си да присъства на дипломирането, тъй като институтът поддържа много добри отношения със Софийския университет. Той подчерта, че в Стопанския факултет има две френски програми – „Икономика и управление” с ръководител доц. Вътева и „Финансов мениджмънт”, в която лекциите са на английски език, но се осъществява съвместно с френски университет. Проф. Сегара благодари на представителя на университета в Бордо, който присъства на церемонията. Проф. Сегара добави, че той самият е преподавател по маркетинг мениджмънт, а финансистите и маркетолозите са длъжни да работят заедно и за него винаги е приятно да участва във връчване на дипломи.Той благодари на семействата и приятелите на абсолвентите за търпението и подчерта, че те заслужават също толкова, колкото завършващите да бъдат тук тази вечер. Проф. Сегара пожела на абсолвентите лесно влизане в пазара на труда и дипломата да бъде предпоставка за по-нататъшното им професионално изграждане.

4

Проф. Себастиен Сарландие поздрави абсолвентите и отбеляза, че е горд да представя университета в Бордо в стопанския факултет и на тази церемония. „Първата дума е сътрудничество, защото то е партньорството между нашите два университета и обмен на опит, който разчита на френско-българската историческа рамка. Горди сме да участваме в това сътрудничество, солидно внедрено в историята”, подчерта проф. Сарландие.

По думите на проф. Сарландие без трудности няма предизвикателство. „Да, упоритостта е необходима за успеха и е задължителна за студентите, които представят тази магистърска програма”, подчерта той. Проф. Сарландие поздрави абсолвентите за работата и успеха и ги окуражи да продължават в бъдещите си проекти със същата упоритост, която им е позволила да успеят да се сдобият с диплома от френски и български университет.

„Последната дума е благодарност – първото благодаря отива за семейството, което е подкрепяло студентите”, каза проф. Сарландие. Той благодари на българските и френските преподаватели за инвестицията в техните лекции и отбеляза, че двата университета могат заедно да бъдат горди от постигнатото и пожела дълъг живот на българо-френското сътрудничество.

5

Отличничката Йорданка Павлова отправи приветствие от името на абсолвентите. Тя подчерта, че за нея е магистратурата е била предизвикателство, натрупване на опит и задоволство от програмата и в нея е намерила съчетание от международен университет, работна атмосфера и качество в България. Йорданка Павлова добави още, че се радва за избора си на магистърска програма, която със сътрудничеството на университета в Бордо дава на магистрите възможност за представителство на международния пазар на труда. Според Йорданка образованието им е изисквало постоянство и мотивация, които всеки е показал, а с колегите са работили в дух на сътрудничество, подкрепа и добра приятелска среда. Тя благодари на доц. Марселен Йовоган, ръководител на програмата, и на всички преподаватели и пожела успех на колегите си.

6

Доц. Йовоган благодари на всички, които участват в осъществяването на проекта за магистърската програма, на администрацията, на френското посолство, както и на студентите за търпението към трудностите. „Програмата изисква много усилия от страна на преподаватели и студенти”, каза в заключение той и пристъпи към раздаването на дипломите – награда за усилията на абсолвентите.

 

8