Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / 21 май: Открита виртуална гост-лекция на Юлиaн Дайнов в Стопанския факултет за ефектите от COVID-19 в модния бранш

   

11.05.2020

 

Във връзка с проект, по който работят студентите от I курс, специалност Стопанско управление с немски език, в дисциплина „Einführung in die BWL“ под ръководството на ас. Мария Трифонова, имаме удоволствието да посрещнем като гост-лектор Юлиaн Дайнов, експерт от глобалния моден бранш, в нашите виртуални класни стаи.

IMG_6849

За своите скромни 33 години, Юлиан има изключително богат опит във всички сфери на фешън индустрията - от моден редактор и стилист, през Buyer, PR, консултант на брандове и подкрепа при разработването на техните модни портфолиа. Той притежава две магистърски степени- по моден маркетинг и международни комуникации. През последните години от кариерата си работи като Моден Бизнес Директор за един от най-влиятелните ритейл гиганти в света Saks Fifth Avenue в Ню Йорк (оперира над 150 луксозни универсални магазина по целия свят), но е работил също така и за Harrods, Barney's, TJ Махх. Като сертифициран тренд скаут, Юлиан разработва бизнес и продуктови иновации за водещи марки като Nike, Porsche, Mercedes, Chanel, Tesla, Amazon, L'Oreal, Lufthansa, OPI, Byton, Mini, Cartier, Tommy Hilfiger и други.

Юлиан е бил гост-лектор във водещи университети по света и с нетърпение ще очакваме да сподели своите наблюдения и прогнози и с настоящи, бъдещи и дипломирали се студенти на Софийски университет, как COVID-19 ще промени модния бизнес в глобален мащаб. Юлиан ще бъде ментор и на отбора в дисциплина „Einführung in die BWL“, разработващ семестриалния си проект с фокус върху този бранш.

 

Лекцията ще се проведе на английски език, а всеки желаещ да се включи, трябва да се регистрира от този линк.

 

За повече информация: ас. Мария Трифонова mgtrifonova@feb.uni-sofia.bg.

 

Регистриралите се за лекцията ще получат линк към виртуалната класна стая, насрочена за 21.05.2020 г. от 10:30 ч.