Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Новини - Катедра Икономика / Ден на франкофонията в Стопанския факултет на СУ

   

27.03.2023

 

На 20 март 2023 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ отбеляза Международния ден на франкофонията с дискусия, посветена на въпросите на устойчивото развитие и дигиталната екология.

Г-н Михо Якимов, френски възпитаник и основател на платформа за дигитални услуги за френските мобилни оператори, представи своята гледна точка относно предизвикателствата пред дигитализацията и необходимостта от отчитане на екологичните аспекти на развитието.

viber_image_2023-03-26_14-16-00-555

Студентите първокурсници от френската програма по икономика и управление на Стопанския факултет и техните колеги от немската програма дискутираха поставените въпроси и изразиха своята гледна точка относно необходимите действия за изграждане на устойчиви модели на производство и потребление.

viber_image_2023-03-26_14-16-00-071

В дискусията се включиха и доц. д-р Соня Георгиева, ръководител на френската програма по икономика и управление; проф. д-р Ваня Иванова, преподавател във френската програма и ръководител на докторска програма „Икономика и икономическа политика“; доц. д-р Димитър Златинов, ръководител на катедра „Икономика“; и доц. д-р Емилия Георгиева, дългогодишен преподавател по европейска интеграция и икономика на ЕС.