Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Start-Up Универсиада - състезание насочено към студенти с предприемачески идеи

   

25.10.2016

 

Включете се в Start-Up Универсиада! (pdf)

 

 

Start-Up Универсиада е уникално състезание насочено към студенти с предприемачески идеи от престижни университети в България за 2016 г, организирана съвместно с Cleantech Bulgaria и Регионалния център за иновации за климата Climate-KIC (EIT).

 

Вашите студенти могат да се изправят рамо до рамо с техни колеги от други учебни заведения и да премерят мотивация, знания и умения и естествено да спечелят награди и нови възможности за Вашия университет!

Тази година се състезават студентите от Техническия университет София, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Университета по архитектура, строителство и геодезия. В състезанието е поканен да вземе участие всеки студент бакалавър, магистър или докторант без ограничение от формата на обучение.

 

Как да участвате? /За студентите/

 

Запишете се безплатно до 31-ви октомври 2016 г. чрез безплатен билет. Участвайте с ваши колеги в екип или индивидуално.

 

От 1-ви до 4-ти ноември вашият университет ще ви предложи полудневно обучение, за да развиете практично решение за справяне с климатичните промени в следните cleantech области:

 

· Urban Transitions – Умни и устойчиво развиващи се градове

· Sustainable Production Systems – Оптимизация на процесите към „зелено“ производство

· Sustainable Land Use – Околната среда не е даденост: Как да предпазим почвата, водата и въздуха, за да можем да им се радваме по-дълго

 

До 15-ти ноември ни изпратете 3-минутна видеопрезентация на info@cleantech.bg, с която ще се борите за място на финала.

 

От 21-ти до 25-ти ноември: Екипът на Cleantech Bulgaria ще подготви ТОП 3 екипа от всеки университет чрез еднодневно обучение за бизнес и презентаторски умения.

 

5-ти декември: Незабравим открит финал за излъчване на най-добрите 3 екипа от всички университети!

 

Наградите!

 

Първо място:

· Участие в майсторския клас Business Models for Climate Change Technologies and Innovation, организиран от Climate-KIC във Валенсия, Испания през декември 2016 на стойност 1 500 евро.

· Вход в акселераторската програма на Climate-KIC Bulgaria през 2017 г. с подкрепа на стойност 10 000 евро.

· Създаване на пре-акселераторска програма през 2017 в университета на победилия екип!

 

Второ и трето място:

· Достъп за развитие на бизнес идеята в споделеното работно пространство на Клийнтех България и допълнителни материални награди

 

.Моля вземете билет съобразно вашия университет до 31-ви октомври на www.cleantech.bg