Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Национален конкурс "Носители на просвета" - с удължен срок до 20 Май 2016 година

   

10.05.2016

1

 

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

 

Стартираме процедурата за прием на номинации в конкурса "Носители на просвета" за 2016 година. Националният конкурс "Носители на просвета" е учреден през 2013 година и има идеологията да отличи на най-добри практики и заслужили имена в сферата на културната, академичната и научната дейност (от студентските среди, но и не само), който получи одобрението на академичната общност като иновативен проект за промоция на положителните и вдъхновяващи идеи и хора около нас, които твърде често остават извън фокуса на общественото внимание.

Организатор на конкурса е Национално представителство на студентските съвети в Република България.

Събитието се организира под патронажа на г-жа Меглена Кунева - Министър на образованието и науката.

Участие в него могат да вземат всички студенти, които се обучават в бакалавърска или магистърска програма в университети в страната или чужбина. В отделни случаи могат да бъдат допуснати и материали на ученици (в 11-ти/12-ти клас) или наскоро завършили студенти. В събитието могат да бъдат номинирани и преподаватели, които имат имат принос в съответните категории.

Категориите на конкурса са общо пет – за снимка; за кратко есе (до три страници); номинация на личност от българската културна, образователна или научна общност; кратък текст за добра практика или идея за такава практика в сферата на културата, образованието или науката; кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Facebook.

Организаторите уточняват, че тезите и номинациите могат да бъдат записани като видеоклип с продължителност до три минути. Всички материали трябва да се изпратят на адрес nositeli@npss.bg до 20 Май 2016 г.

Победителите във всички категории ще бъдат определени от жури, сформирано от представители на студентските съвети, академичната общност и организации-партньори на НПСС.

 

РЕГЛАМЕНТ | КАТЕГОРИИ

--

Мариян Ников
Администратор
на Националното представителство
на студентските съвети в Република България

тел. 0889 02 48 49
e-mail: admin@npss.bg

Намерете ни във Facebook
Български студентски портал

***

2

НПСС

Студент на годината Зимен университет mladite.info - Информационен портал