Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Институт за икономическа политика организира за пета поредна година академичен конкурс „Д-р Иванка Петкова“

   

07.04.2016

 

Пети академичен конкурс „Д-р Иванка Петкова“

Обява за набиране на доклади - 2016 г.

 

Институт за икономическа политика организира за пета поредна година академичен конкурс, носещ името своя основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да идентифицира и подкрепи млади учени с интереси в областта на международните финанси и е насочен към български граждани, които понастоящем са докторанти в български или чужди университети/научни институции, както и постдокторанти на възраст до 35 години.

В първата фаза на конкурса (с краен срок 31 май 2016 г.) кандидатите следва да представят концепция за разработване на доклад по актуален проблем в областта на международните финанси, който не са публикувани до момента. Академична комисия с международно участие ще отличи най-добрите предложения, които ще получат възможност за цялостно разписване на докладите в рамките на финалния етап на конкурса. Финалните доклади ще бъдат разгледани отново от международната академична комисия, като победителят и подгласниците ще бъдат обявени по време на официална церемония в края на месец ноември 2016 г. Предвиденият награден фонд за финалистите в конкурса тази година е както следва: 1-ва награда – 1 500 лв; 2-ра награда – 1 000 лв и 3-та награда – 750 лв.

Повече информация можете да намерите в приложените насоки за кандидатстване или на интернет страницата на Институт за икономическа политика.