Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / INSAIT стартира лятна изследователска програма за студенти

   

14.12.2022

 

Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ обяви лятна изследователска програма за студенти, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми. Програмата е създадена по успешния модел на летните студентски изследователски програми на елитни университети като ETH Цюрих, Калифорнийския Институт по Технологии (Caltech) и Масачузетския Технологичен Институт (MIT) и дава възможност за изследователска дейност под ръководството на едни от най-добрите професори в света на компютърните науки и изкуствения интелект, сред които проф. Люк Ван Гуул, проф. Мартин Вечев, проф. Драгомир Радев и други.

2858df04-48ca-7389-9de1-df514576685a

Стажът е с възнаграждение от 1500 евро месечно, с продължителност между 8 и 10 седмици и ще се проведе в периода между юни и август 2023 г. в София. Целта на програмата е студентите да се докоснат до процесите, хората и културата в научно-изследователските среди и да придобият знания в изключително актуални области като машинно самообучение, автономни коли, обработка на естествен език, киберсигурност и други. Летните изследователски програми са доказан механизъм за привличането на младите таланти към света на науката, изследователската дейност и света на високите технологиите. Програма е отворена за кандидатстване до края на януари 2023 г.

Повече за условията на кандидатстване на интернет страницата на INSAIT.