Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Академия за иновации за студенти - Sofia Innovation Hackathon: 30 и 31 май 2017 г., София

   

23.03.2017

 

 

Каним студенти да предложат идеите си за иновации в София и да спечелят 10 000 лв. награда и посещение в Брюксел

 

За четвърта поредна година в София на 30 и 31 май ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти - Sofia Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в партньорство с водещите университети в България и през 2017 година с институционалната подкрепа на Европейската комисия.

 

В рамките на Академия за иновации 2017, студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории:

- Дигитална среда

- Продукти и услуги на бъдещето

- Брандинг (конкуренти предимства) на София-град

 

На 30 и 31 май в НДК, Литературен клуб "Перото", младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), ще тече от 10 март до средата на месец май ТУК.

На 31 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2017г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации и организаторите.

На 30 май, от 9:00 до 13:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български креативни експерти.

 

Повече информация за събитието тук: http://innovationstarterbox.bg/events/innovation-academy-2017-sofia-innovation-hackathon/

 

Можете да реферирате и към информацията в Капитал, Дневник или Блумбърг за по-лесно:

http://www.investor.bg/drugi/128/a/studenti-s-idei-za-inovacii-v-sofiia-moje-da-specheliat-10-hil-lv-i-poseshtenie-v-briuksel-236102/