Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / АББ България с предизвикателство към студенти за подобряване енергийната ефективност в промишлените предприятия

   

17.03.2022

 

АББ отправя предизвикателство към студентите, наречено GREEN – Generatе Resolutions for Energy Efficiency and Neutrality. Инициативата дава възможност на студентите да създадат проекти, с които да подпомогнат постигането на енергийна ефективност в промишлени обекти, които са сред най-големите консуматори на енергия.

275896648_5220101744708406_5829510095632078427_n

Предизвикателството ще продължи една седмица между 8-15 април. Студенти от цялата страна ще имат възможността да работят по своите проекти, индивидуално или като част от екип до четирима души. Техните проекти могат да представляват софтуерна система, приложение, уебсайт, визионерска презентация и др. Участниците в предизвикателството ще разполагат с ресурси от АББ, за да направят необходимото за тях проучване.

Студентите също така ще получат достъп до отворен API на системата ABB Ability Energy and Asset Manager, чрез която ще могат да прочитат примерни данни за потребление на енергия и по желание да ги интегрират в собствения си проект. Екипите ще могат да се свързват с технически специалисти от АББ през цялата седмица, ако имат нужда от помощ във фазата на проучване и разработка на техния проект. В края на седмицата екипите ще представят своите проекти пред експертно жури от АББ, което ще определи победителя по следните критерии: иновативност, креативност, задълбоченост в проблема, ниво на сложност и изпълнимост. Бонус точки ще бъдат давани и за използването на АББ технология в проекта.

Победителят в предизвикателството ще получи парична награда от 2000 лв., която ще може да използва за своето академично и професионално развитие.

При интерес можете да кандидатствате тук. Повече информация можете да намерите във Facebook събитието на предизвикателството.