Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърската програма Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите (Business Analytics) / Курсът „Практикум по приложен анализ за напреднали“ завърши с тематична гост-лекция на екипа на INDEAVR

   

30.03.2018

 

Курсът „Практикум по приложен анализ за напреднали“ завърши с гост-лекция на Теодора Павлова и Радослав Димитров на тема „Efficient Data Habits“. След като в рамките на семестъра студентите работиха по реални казуси и имаха възможността да развият приложните си умения, Теодора и Радослав представиха пред аудиторията ключови принципи при планирането, организацията и документирането на целия процес на провеждане на аналитично изследване. Те илюстрираха с нагледни примери добрите практики, които повишават ефективността на количествения анализатор, осигуряват прозрачност и дават възможност за лесно възпроизвеждане на резултатите от проведеното изследване.

Теодора е възпитаничка на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. След завършване на магистратура си тя продължава своя академичен път като докторант в същия факултет. Работи в Стратегическия отдел на INDEAVR , където анализира, интерпретира и моделира данни.

Радослав завършва специалност икономика в университета Манхайм, Германия. Той е част от консултантския екип на INDEAVR, където се занимава с разработване, скриптиране и автоматизиране на прогнозни модели.

Стратегическият отдел на INDEAVR се занимава с анализ на данни и стратегическо консултиране в разнообразни отрасли. Сред клиентите на компанията присъстват банки, логистични компании, дружества за комунални услуги, търговски вериги и други.

20180116_183749
20180116_183755
20180116_184209