Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от Стопанския факултет спечелиха награда в конкурса „Européades“ на Френския институт

   

04.04.2022

 

На 30 март се проведе конкурсът „Européades“, организиран от Френския институт (Institut Français de Bulgarie) и посолството на Франция в България, в рамките на проекта „Нашата Европа: свободна, демократична и устойчива“ и на международния месец на франкофонията. Тематиката обхващаше различни аспекти – исторически, политически, икономически, социални, културни и др. – от развитието на европейските държави-членки на Европейския съюз.

2

Преслава Иванова, Магда-Лина Узунова и Кристина Спасова, студенти втори курс в Стопанския факултет, представиха достойно френската програма по Икономика и управление, заемайки престижното второ място от единадесет състезаващи се екипа на всички франкофонски програми в България.

1

В състава на журито по конкурса участваха посланичката на Франция в България г-жа Флоранс Робин (Florence Robine), директорът на Френския институт г-н Пиер Колио (Pierre Colliot) и директорът на Националното бюро за България на международната Университетска франкофонска агенция г-н Петър Топарев.

Ментори на екипа бяха доц. д-р Соня Георгиева, гл.ас. д-р Магдалена Маркова и хон.ас. Лидия Кабатлийска.