Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет с три отличия „Знак за качество“ на СУ „Св. Климент Охридски“

   

29.12.2023

 

На 20 декември 2023 г. се състоя тържествена церемония в Аула Магна на СУ „Св. Климент Охридски“, на която бяха връчени отличията „Знак за качество“, организирани от Университетския център по управление на качеството. Стопанският факултет получи отличия и в трите категории на Знака за качество. „Знак за качество“ в категория „Устойчиво развитие“ беше присъден на Стопанския факултет за успешната международна акредитация от AMBA (Association of MBAs), която постави Стопанския факултет сред 2% на най-добрите бизнес училища в света.

Доц. д-р Иван Ангелов, зам.-декан на Стопанския факултет с ресор „MBA програми и бизнес обучения“, получи високото отличие от името на Стопанския факултет.

1

„Акредитацията от AMBA е повод за гордост за целия университет. С получената международна акредитация Стопанският факултет се нарежда сред 300 най-добри бизнес училища в света. Благодаря на ректорското ръководство, на целия екип на Стопанския факултет, както и на минали и настоящи студенти за подкрепата в процеса по акредитация,“ сподели доц. д-р Иван Ангелов.

2

Специална награда в категория „Успешна промяна“ беше присъдена на Националния център за подготовка на специалисти по отговорно и устойчиво управление. Отличието беше връчено на доц. д-р Марина Стефанова, зам.-декан на Стопанския факултет с ресор „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажираност“.

3

От името на Стопанския факултет специална награда в категория „Значима иновация“ получи доц. д-р Ия Петкова за първата сертификационна академия „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“, която се реализира в партньорство между Стопанския факултет, Съвета на жените в бизнеса в България и Лидл.

4

Проф. д.ик.н. Соня Милева-Божанова, зам.-ректор на СУ „Св. Климент Охридски“, поздрави отличените и пожела бъдещи успехи.

„Щастлив съм, че Стопанският факултет беше отличен и в трите категории на Знака за качество. Това е признание за мотивираната и отдадена работа на цялата общност на Стопанския факултет.“ – сподели деканът доц. д-р Атанас Георгиев.