Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Софийският университет бе отличен с наградата Synesgy

   

13.12.2023

 

В навечерието на Студентския празник, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ бе отличен с наградата Synesgy от ICAP CRIF. Призът бе официално връчен на декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев. При получаването на наградата доц. Георгиев отбеляза лидерската позиция на Стопанския факултет и на Софийския университет в подпомагането на бизнеса да постигне по-добри нива на устойчиво развитие и благодари на ръководителя на университетската ESG лаборатория и зам.-декан на Стопанския факултет с ресор „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажираност“ доц. д-р Марина Стефанова.

Screenshot 2023-12-13 110548

По време на церемонията True Leaders, проведена на 7 декември, за първи път бяха отличени български дружества с висока оценка за Устойчиво развитие – ESG, в платформата Synesgy, в присъствието на повече от 250 представители от водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации. Наградите на търговските дружества бяха връчени от декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев, а специалната награда за Софийския университет бе връчена от Никитас Константелос – Президент и изпълнителен директор на ICAP CRIF.

Устойчивостта е ключов фактор за успех във всички отрасли, както и все по-важен и приоритетен въпрос. Сега повече от всякога, социалните въпроси, опазването на околната среда и доброто управление на бизнеса представляват основни ценности и активи за компании от всякакъв мащаб. За постигането на тези цели, е от съществено значение да се разбере пътят и степента на развитие на дружествата спрямо критериите за ESG. За да улеснят събирането на този вид информация, от ICAP CRIF разработват Synesgy – платформа, насочена към оценяване на ESG устойчивостта на контрагенти, производствени вериги и вериги за доставки.

Screenshot 2023-12-13 110604

ICAP CRIF e рейтингово дружество, специализирано в бизнес информация и решения за управление на кредитен риск. ICAP CRIF предлага на търговски дружества, банки, финансови и застрахователни институции квалифицирана поддръжка на всеки етап от взаимоотношенията им с клиентите.

Наградените 11 организации в България са: Виваком България ЕАД, Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, Софийска Вода АД, Сънотех ЕООД, Ен Джи Ен ООД, Итрансформърс Лаб ООД, Коника Минолта Бизнес Солюшънс България, Фърст Консултинг БГ ЕООД, ПроКредит Банк (клон България), ЕТЕМ Гестамп Алуминиум Екстружънс и Софийски университет „Св. Климент Охридски.