Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Седмицата на професиите „счетоводител“ и „одитор“ приключи: студенти и ученици разгадаха кариерните тайни на професиите

   

07.12.2023

 

В периода 28-30 ноември в Стопанския факултет се проведе второто пилотно събитие на Кариерния център на факултета, а именно Седмица на професиите „счетоводител“ и „одитор“, което привлече както студенти от факултета, така и ученици от Националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ) и Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в гр. София.

Снимка 1

Студенти и учениците получиха нови знания и професионални насоки посредством интерактивни сесии с професионални консултанти по кариерно ориентиране, срещи с работодатели и тематични презентации по актуални въпроси в областта на счетоводството и одита. Това събитие отбелязва началото на една нова инициатива на Кариерния център, включваща серия от тематични седмици, посветени на конкретни професии.

Untitled design (7)

Кариерният център изразява своите благодарности към всички бизнес партньори, които активно се включиха и допринесоха за успешното провеждане на събитието: EY Bulgaria, PwC Bulgaria, KPMG Bulgaria, Deloitte Bulgaria, BDO AFA, Grant Thornton Bulgaria и TMF Bulgaria. Специални благодарности и към директорката на НФСГ – г-жа Мая Гешева, и на НТБГ – г-жа Емилия Иванова, както и на доброволците от Бизнес клуба на факултета, които помогнаха в организацията на събитието, а именно – Адриана Браничева (зам.-председател на клуба), Виктор Димитров, Йоана Костова и Натали Арнаудова.