Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Седмица на професиите „счетоводител“ и „одитор“, организиранa от Кариерния център и Бизнес клуба, започна в Стопанския факултет

   

29.11.2023

 

Второто пилотно събитие за годината на Кариерния център на Стопанския факултет, организирано съвместно с Бизнес клуба на Стопанския факултет – Седмица на професиите „счетоводител“ и „одитор“, стартира вчера. То е първата от серия тематични седмици, всяка посветена на конкретна професия.

cde49b20-3520-488a-b86a-e27d96bcd343

Деканът на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – доц. д-р Атанас Георгиев, откри събитието, като благодари на бизнес партньорите, които с готовност подкрепиха тази първа по рода си инициатива, чиято цел е да запознае студентите с кариерните пътеки, по които могат да поемат в сферата на счетоводството и одита.

Проф. Елеонора Станчева-Тодорова – оперативен директор на Кариерния център, поздрави студентите и подчерта, че мисията на центъра е да помогне на младите хора да открият уникалните си таланти и да ги разгърнат в подходяща за тях работна среда. Адриана Браничева, зам.-председател на Бизнес клуба, също поздрави присъстващите и ги запозна с разнообразните дейности, извършвани от тях.

aa835daa-9578-41d2-9e4d-5fe1f87f992b

След това събитието продължи със сесията по кариерно ориентиране с Надя Стоянова и Мария Илиева – професионални консултанти по кариерно ориентиране от Кариерния център на СУ „Св. Кл. Охридски“, които подготвиха студентите за следващата сесия с работодателите, като ги ориентираха каква информация да искат от тях, за да се ориентират в търсенето на най-подходящото за тях работно място.

Screenshot 2023-11-29 105921

Участниците имаха възможност за пряк контакт с работодателите в сесията „Лице в лице с бизнеса", на която получиха информация не само за открити работни позиции и стажове, но и за тяхната корпоративната култура.

Screenshot 2023-11-29 110024

Денят приключи с обсъждане на бъдещето на счетоводната професия с г-жа Валя Йорданова от „БДО АФА“, която сподели своето виждане за настоящите и бъдещи трансформации в професията, задвижвани от навлизането на технологиите. Тя сподели своя личен опит при избора си на професия и даде ценни съвети на студентите при избора им на кариерна пътека.

Screenshot 2023-11-29 110115

Работодателите, които приеха да се включат в седмицата, посветена на счетоводната и одиторската професии, са EY Bulgaria, PWC Bulgaria, KPMG Bulgaria, Deloitte Bulgaria, Grant Thornton Bulgaria, BDO AFA, TMF Bulgaria. Събитието продължава днес и утре. Програмата ще откриете тук.

Очакваме ви!