Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проведе се първа среща между екипите по проект „Насилие над жени: типологизации, икономически и социални последствия“

   

16.01.2024

 

На 11 януари 2024 г. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се проведе първата съвместна среща между екипите на проекта „Насилие над жени: типологизации, икономически и социални последствия“. Проектът се изпълнява от два колектива - колектив с ръководител проф. д-р Георги Петрунов от страна на УНСС и колектив с ръководител проф. д-р Албена Вуцова от страна на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ - Стопански факултет.

3

Проектът е един от малкото с ясен институционален и научен интегритет и класиран на първо място в последната сесия на ФНИ в направление „Обществени науки“.

С тази среща се даде официален старт на работата по проекта като бяха очертани и основните задачи за първите 9 месеца. От страна на СУ - Стопански факултет, участници в проекта са: проф. Албена Вуцова, доц. Тодор Ялъмов, гл.ас. Емил Митов, гл.ас. Мартина Арабаджиева, докторант Пламена Калайджиева, както и доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология на Българската академия на науките.