Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Павел Лисев, Фонд на фондовете, ще бъде гост-лектор в Стопанския факултет на 5-ти декември

   

29.11.2023

 

На 5 декември 2023 г., в рамките на лекционния курс по „Корпоративно и финансово право“ на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова, гост-лектор ще бъде г-н Павел Лисев, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Фонда на фондовете („Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД (ФМФИБ)). Лекцията на г-н Лисев ще бъде на тема: „Възможности на финансовите инструменти в България“ и ще се проведе от 11 до 12 часа.

Павел Лисев е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Фонда на фондовете. Присъединява се към екипа през месец ноември 2022 г. Притежава професионален опит в разработването на оценки, бизнес-модели, маркетингови материали, свързани със структурирането и управлението на големи инвестиционни проекти и на дялови инвестиции. Финансов анализатор в шведска стартъп компания, старши експерт инвестиционно банкиране в пан-европейска финансова институция, координатор на програма за стартиращи финтех компании. Последно изпълнява длъжността старши мениджър в международна корпорация, свързана с внедряване на иновативни продукти и решения в сферата на дигиталните и картови плащания. Координатор на програма за пилотни проекти и технологични иновации в областта на дигиталната трансформация.

Screenshot 2023-11-29 100308

Стопанският факултет има споразумение за сътрудничество с Фонда на фондовете. В резултат на сътрудничеството беше създадена избираема дисциплина „Европейски фондове и финансови инструменти“ във факултета, като сред преподавателите е д-р Дочка Василева, заедно с екип от Фонда на фондовете и партньори.

Двете институции си партнират успешно и в Националния конкурс за най-добър младежки стъртъп.

Скоро ще получите информация за новото издание на конкурса, който ще се проведе през 2024 г.