Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Лекторско участие на Теодора Младенова и Димитър Димитров в Стопанския факултет

   

22.11.2023

 

Двама представители на второ поколение във фамилни компании – членки на „Сдружение на фамилния бизнес – България“, бяха гости на занимание на студенти от Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

На 3 ноември т.г. членовете на Управителния съвет на Сдружението Теодора Младенова („Дейт Трейд“, „Теда Пак“) и Димитър Димитров („Техно Прес“) бяха лектори по учебната дисциплина „Фамилен бизнес“, водена от проф. д.н. Десислава Йорданова в магистърската програма „Управление и предприемачество“.

Stopanski fakultet2

Участието на двамата представители на младежката общност на „FBN Bulgaria“ ангажира вниманието на студентите, защото освен интересни разкази за създаването и развитието на семейните им компании, предложи и възможности за задаване на въпроси по разнообразни теми. В откровен разговор Теодора Младенова и Димитър Димитров споделиха какви са предизвикателства пред фамилните фирми, какво е естественото развитие и как е организиран процесът на унаследяване в семейните им компании, какви са особеностите на организационна култура и управлението на човешките ресурси във фамилния бизнес.

Гостуването на двамата лектори е част от съвместните инициативи на „Сдружение на фамилния бизнес – България“ и Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ в изпълнение на подписаното от тях през 2021 г. споразумение за сътрудничество.

* На снимката: Теодора Младенова, Димитър Димитров и проф. Десислава Йорданова с част от студентите, участвали в заниманието на 3 ноември 2023 г.