Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / КНСБ и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организират MASTЕRCLASS WORK 4.0 - 23 март 2018 г., 10.00 часа, 292-ра аудитория в Ректората

   

20.03.2018

 

MASTЕRCLASS WORK 4.0

КНСБ и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организират MASTЕRCLASS WORK 4.0.

 

В майсторския клас, който ще се проведе на 23 март 2018 г. в 10.00 часа в 292-ра аудитория в Ректората, ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, министрите на образованието и науката и на труда и социалната политика Красимир Вълчев и Бисер Петков и ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков .

Дигитализацията вече променя целия пазар на труда. Цели професии изчезват и се появяват нови. В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да се бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда. Колкото по-добре са информирани хората за съвременните дигитални тенденции, толкова по-лесно ще си намерят работа и толкова по-голяма ще е ползата за тях и обществото като цяло. Необходимо е да създадем система, при която, от една страна, образователното ниво да е колкото се може по-високо, а от друга, да не създава допълнителни проблеми при навлизане на младите хора в сферата на платения труд.

-download (1)