Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Кариерно ориентиране в Стопанския факултет: студенти получиха съвети от водещи бизнес лидери в България

   

01.12.2023

 

На 20 и 23 ноември в Стопанския факултет се проведе пилотното събитие „Кариерно ориентиране: Срещни се лице в лице с бизнес лидерите в България“, което беше организирано от Кариерния център на факултета.

През тези два дни голям брой първокурсници от специалностите „Бизнес администрация“, „Икономика и финанси“ и „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ преминаха през щандовете на различни компании, където техни представители разказаха повече за своите дейности и кариерните перспективи пред първокурсниците.

Screenshot 2023-12-01 153023

Участващите компании бяха разпределени в различни тематични кътове. PwC и Deloitte споделиха опита си в счетоводството и одита, Experian и Postbank представиха възможностите във финансовата и банковата сфера, а Indeavr и Bulgarian Online Research обсъдиха перспективите в областта на аутсорсинга и информационните технологии. Компаниите Cargill, Regiocom, Kaufland, Fantastico Group и Cargo-partner предоставиха ценни съвети за кариерния път в управлението, човешките ресурси и маркетинга.

Компаниите също така се бяха погрижили за доброто настроение на първокурсниците, като ги предизвикаха с разнообразни логически задачи, редене на пъзел, игра на шах и други.