Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / АБЗ и Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организират дискусионно представяне на изследване за застраховането в България

   

15.11.2023

 

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организират представяне на изследването „Застраховането в България – икономически отпечатък и предизвикателства пред развитието“ и дискусионно занимание със студентите. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2023 г. от 12.30 ч. в зала 304 на Стопански факултет, бул. „Цариградско шосе" 125, блок 3.

2023 СФ СУ и АБЗ

Събитието ще бъде открито от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, и Пламен Шинов, зам.-председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

Веселин Ангелов, член на УС на АБЗ, изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България”, и Нина Колчакова, генерален секретар на АБЗ, ще представят пред студентите аналитичен доклад за приноса на застраховането за икономическото развитие на България и посоките за използване на застрахователните механизми за осигуряване на по-пълноценно икономическа и социална защита. Изследването е посветено на юбилейните годишнини, които Асоциацията на българските застрахователи отбеляза през 2022 г. - 140 години застраховане в България и 30 години от основаването на АБЗ. То е разработено от Института за пазарна икономика по поръчка на АБЗ и е първото по рода си в България.

В рамките на събитието ще бъде проведено практическо занимание със студентите, в което ще бъдат дискутирани и търсени решения за актуални проблеми на застраховането.

АБЗ ще направи дарение на библиотеката на Стопанския факултет, като предостави екземпляри от юбилейното си издание, в което са включени аналитичният доклад и историческа галерия „140 години застраховане в България“.