Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Новини / Представителният отбор на Софийския университет е Вице-шампион в Националния университетски шампионат по футзал 2023 г.

   

07.12.2023 г.

Представителният отбор на Софийския университет е Вице-шампион в Националния университетски шампионат по футзал 2023 г., който се проведе на 04-05 декември 2023 г. в спортната зала на Национална футболна база – Бояна в гр. София. В най-масовото и оспорвано издание до момента (18 висши училища от 8 региона на страната) момчетата се представиха на изключително високо ниво и завоюваха поредно престижно отличие от НУШ по Футзал. В груповата фаза надделяхме безапелационно с 6:1 над Русенски университет и с 10:1 над Аграрен университет (Пловдив), а на четвъртфинал отстранихме отбора на АМВР с 5:1. В полуфинална среща момчетата на проф. Г. Игнатов и гл. ас. Н. Стайков успяха да победят силния състав на ТУ (София) с 4:2. Във финалната среща нашите момчета загубиха след изпълнение на дузпи след невероятна драма. Три мин преди края отборът на СУ водеше в резултата с 4:2, но допусна два нелепи гола, като така резултатът бе изравнен 4:4. При изпълнението на дузпи, отборът на УНСС беше по-хладнокръвен и спечели срещата с общ резултат 8:6 и така завоюва златните медали. Голмайстор на турнира стана Траян Тенев от СУ с отбелязаните си 17 гола, което е изключително постижение.

Ето състава и на отбора: Здравко Панев – капитан на отбора (ИФ), Борис Тодоров (ФКНФ), Павел Павлов, Стефан Стефанов, Кристиян Гълъбов и Мартин Кирилов (ФНОИ), Радослав Христов, Борислав Борисов, Никола Неделчев и Румен Рангелов (ЮФ), Траян Тенев (ФЖМК), Илия Стоянов и Стоян Тенев (ФзФ). Треньори на отбора: проф. Георги Игнатов и гл. ас. Николай Стайков.

1 (1)
2 (1)
3 (1)
4