Начало / Новини / Новини и събития / Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2023/2024 г. в Софийския университет

   
Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2023/2024 г. в Софийския университет

Резултатите от третия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2023/2024 г. бяха обявени на 25 юли 2023 г.

3 500 записани и 454 потвърдили новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Класираните на третия етап са 1 262, новокласирани от тях са 808.

Резултатите от това класиране са окончателни.

Срокът за записване е от 26 до 28 юли 2023 г. включително.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува в книжарниците на Университета в сградите на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопански факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница „Св. Климент Охридски“.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

9 044 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. 40 от тях кандидатстват във Филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“. На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Международни отношения“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Връзки с обществеността“, „Журналистика“, „Комуникационен мениджмънт“, „Софтуерно инженерство“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Бизнес администрация на английски език“.