Начало / Новини / Новини и събития / Посланикът на Република Италия в България гостува на специалност "Италианска филология"

   
Посланикът на Република Италия в България гостува на специалност "Италианска филология"

На 18 октомври 2023 г. във Втора заседателна зала се проведе традиционната среща на студенти и преподаватели от специалност "Италианска филология" с Н. Пр. г-жа Дж. Дзара, посланик на Република Италия в България.

Събитието се проведе в рамките на XXIII Седмица на италианския език по света, която тази година е с надслов "L'italiano e la sostenibilità" ("Италианският език и устойчивото развитие").

2

Г-жа Дзара бе посрещната от доц. д-р Неда Бояджиева, отговорник на специалността. От името на деканското ръководство към участниците бяха отправени приветствени думи и от проф. д-р Гергана Петкова, заместник-декан на Факултета по класически и нови филологии и от доц. д-р Маргарита Руски-Вандова, ръководител на катедрата по Романистика.

4

Посланикът на Република Италия говори за езика на дипломацията, за механизмите, с които разполагат дипломатите при разрешаването на сложни ситуации и за ролята на езика в комуникацията между страните в конфликт.

1

На срещата присъстваха настоящи и бивши студенти от "Италианска филология" и други колеги италианисти.