Начало / Новини / Новини и събития / Международна конференция “Култура, инфраструктура, мобилност”

   
Международна конференция “Култура, инфраструктура, мобилност”

В Конферентната зала в Ректората на Софийския университет се провежда Международната конференция “Култура, инфраструктура, мобилност”. Научният форум ще се проведе от 9 до 11 октомври 2023 г. Той събира утвърдени и млади изследователи, за да анализират модерната технологична инфраструктура и нейните социални и културни смисли в интердисциплинарна перспектива.

Конференцията бе открита от Любомир Пожарлиев от университета в Лайпциг. Той запозна присъстващите с основната идея и цели на конференцията и със своите колеги, участващи в организацията. Пожарлиев посочи, че конференцията се организира от катедра „История и теория на културата” във Философския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Лайпцигския университет, представен от Департамента по регионална география и Института по история на Източна Европа, в сътрудничество с Културния център на Софийския университет, Гьоте институт и фондация „Дом на науките за човека и обществото”.

1-1

Обект на интерес на участниците в събитието са разнородни феномени: от железници и водопроводи през телекомуникации до дигитални мрежи – един техносвят, в който модерният човек живее свободен от природните условия на своето съществуване, но в нова среда от съвсем различни възможности, принуди, проблеми, свободи и несвободи.

1-5

Любомир Пожарлиев изрази вълнението си тези дискусии да се състоят в Софийския университет, пожела успех на всички, приятен престой в България.

1-2
1-3
1-4

Програма