Начало / Новини / Новини и събития / Философският факултет с дискусия с европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс в Ректората на Софийския университет

   
Философският факултет с дискусия с европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс в Ректората на Софийския университет

Комисар Рейндерс срещна ентусиазма на младите и техните въпроси по актуални теми пред ЕС и България.

Студенти от специалностите “Европеистика” и “Политология” към Философския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” разговаряха с еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс в огледалната зала на Ректората на Софийския университет в рамките на визитата му в България. Събитието уважиха деканът на Философския факултет проф. Соня Карабельова, зам.-деканът доц. Калоян Симеонов и доц. д-р Николина Цветкова, ръководител на катедра “Европеистика".

2-2

По време на дискусията в Алма матер бяха обсъдени въпроси относно върховенството на закона в България и Европейския съюз, както и за напредъка на страната ни по поети ангажименти - законодателни промени, свързани с борбата с корупцията.

3-3

Студентите отведоха дискусията и към предизвикателствата пред Европейския съюз, а Рейндерс подчерта, че самите млади хора ще имат важна роля при вземането на решения за България и ЕС в близко бъдеще.

4-4

Дискусията продължи повече от час в оживен диалог между госта и студентите, а комисар Рейндерс акцентира върху целите на Европейската комисия за зелен, социален и цифров преход.

1-1

Преди дискусията комисар Рейндерс се срещна с ректора на Софийския университет проф. д-р Георги Вълчев.