Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В Софийския университет започна XII-а конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти от Факултета по класически и нови филологии

   
В Софийския университет започна XII-а конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти от Факултета по класически и нови филологии

Проф. д-р Димитър Веселинов

В Заседателна зала 1 на Ректората започна XII-а конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти от Факултета по класически и нови филологии. Тя ще се проведе в няколко тематични секции: „Езикознание“; „Литературознание“; „Език и култура“; „Методика“ и секция „Студенти“.

Конференцията бе открита от заместник-декана на Факултета по класически и нови филологии проф. д-р Димитър Веселинов, който благодари на всички, че участват в конференцията с много интересни материали. Той припомни на присъстващите за изминалите конференции, за които има рецензии и публикации в научни издания и добави, че това е индикация за сериозността на труда, който всички полагат.

Проф. Веселинов изрази задоволството си, че за трети пореден път в отделна секция в конференцията с интересни материали участват и студенти. По думите му така се създава една традиция за особен духовен възход във факултета, наследен от неговите първостроители.

2

Заместник-деканът на ФКНФ отбеляза, че тази година са се провели две важни събития. – Юбилейната конференция на факултета и тази конференция, която е изключително важна за целия факултет.

„Тази конференция дава възможност да се запознаем помежду си. По време на работните секции да се ориентираме какви изследователски посоки в момента се развиват в нашия факултет. Да се запознаят колеги от различни катедри, от различни специалности, да обменят опит и разбира се, целта на тази конференция е да ни подпомогне всички нас за изясняване на големите потоци на развитие на филологическата наука. Ние сме естествен национален център на филологическата наука, на преводаческата наука, на литературознанието, на културознанието, и разбира се, на методиката на чуждоезиковото обучение. Център, който е водещ в България, с много силни представители.“, добави още проф. Веселинов.

Той отбеляза, че 44-те доклада, които са заявени да бъдат изнесени на конференция, говорят за силата и за потенциала на факултета като цяло, но и за младите колеги. В края на приветственото си слово проф. Веселинов пожела успешна работа на конференцията.

3