Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от специалност „Индология“ с открита лекция за стажа си в посолството на България в Делхи

   
Студенти от специалност „Индология“ с открита лекция за стажа си в посолството на България в Делхи

На 3 ноември 2015 г. в 20 аудитория на Центъра за източни езици и култури на СУ „Св. Климент Охридски“ студентите от трети курс на специалност „Индология“ Кристина Тодорова и Антония Терпешева проведоха среща-разговор със свои колеги от всички курсове на специалността, на която представиха своята работа като стажанти в българското посолство в Делхи.

Кристина Тодорова и Антония Терпешева са първите български студенти - индолози, които бяха одобрени за едномесечен стаж по съвместната програма между катедра „Класически Изток“ на Факултета по класически филологии на СУ „Св. Климент Охридски“ и Министерството на външните работи, създадена по инициатива на българския посланик в Индия Петко Дойков.

Благодарение на тази ползотворна инициатива двете студентки получиха прекрасния шанс да работят в посолството на България в Делхи, където натрупаха ценен опит в сферата на дипломацията, приложиха и обогатиха знанията си по хинди, насладиха се на незабравими преживявания в Делхи, Агра, Курукшетра, срещнаха се със свои индийски колеги от Делхийския университет и Университета Курукшетра.

d2

По време на тяхната своеобразна открита лекция Кристина Тодорова и Антония Терпешева споделиха със своите състуденти най-вълнуващите си впечатления от краткия си, но изключително полезен престой в Индия и отговориха на многобройните им въпроси. Много от студентите изразиха желание да се възползват от възможността да стажуват в българското посолство в Индия, за която специалност „Индология“ изказва още веднъж своята благодарност на посланик Дойков.