Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от ФНПП поздравиха деца със специални образователни потребности с новогодишен спектакъл

   
Студенти от ФНПП поздравиха деца със специални образователни потребности с новогодишен спектакъл

За поредна година студенти от различни специалности на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски” зарадваха с коледен спектакъл децата от Шесто и Трето помощно училище в гр. София. Художествен ръководител и организатор на събитието бе доц. д-р Данка Щерева.

Пред публиката бяха представени хумористични стихове на Асен Босев, римувани приказки на Асен Разцветников, гатанки, народни танци и песни, музикално-сценични импровизации. Студентите от ФНПП се включиха с голямо желание и вдъхновение във вълнуващия спектакъл. С помощта на средствата на сценичните изкуства те проявиха своята съпричастност и предизвикаха радост и положителни емоции у децата.

За някои от студентите това е първа среща с деца със специални потребности. Топлотата и сърдечността, които студентите проявиха към децата и децата към тях, бяха искрени и непринудени. Студентите бяха подготвили и подаръци за публиката.

2-1

Хр. Владимирова, директор на Шесто помощно училище, се обърна към студентите с думите: "Вие сте част от нашия "звезден час", в който при нас идват артисти, музиканти и хора на изкуството. Виждате, че тук публиката е малко по-различна, но тя е двойно по-сърдечна, емоционална и благодарна”. От името на целия колектив на училището тя благодари на студентите за проявената всеотдайност и професионализъм.

Към поздравленията се присъедини и директорът на Трето помощно училище Поликсения Кисимова, която отбеляза, че за поредна година децата са очаквали с нетърпение студентите, които са направили един прекрасен предколеден подарък за всички тях. „Разковничето за това е тяхната съпричастност, сърдечност, артистичност и професионална подготовка", отбеляза още г-жа Кисимова.

3-1